W jakim banku założyć konto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kbjanek
    Rider
    • 2009
    • 381

mam pytanie,
    czy jak Panowie korzystacie z Dobrego Konta w Millenium,
    to zwrot jest z kazdej stacji np. Statoil i marketów i dyskontów np Real i Lidl?
    pozdrawiam

Komentarz

• kbjanek
      Rider
      • 2009
      • 381

mam pytanie,
      czy jak Panowie korzystacie z Dobrego Konta w Millenium,
      to zwrot jest z kazdej stacji np. Statoil i marketów i dyskontów np Real i Lidl?
      pozdrawiam

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4826
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

tak
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• rX
          Ambiente
          • 2011
          • 154

Odświeżę temat, co myślicie o lokacie na start w getinbanku 7,5%?
          Godna uwagi? Korzysta ktoś z Was?

Komentarz

• parasite
            L&K
            • 2011
            • 1368

Zamieszczone przez rX
            Odświeżę temat, co myślicie o lokacie na start w getinbanku 7,5%?
            Godna uwagi? Korzysta ktoś z Was?
            Lokata, jak lokata. Wpłacasz i kasa wraca po 2 miesiącach. W Alior Sync masz do 6 czy 7 grudnia lokate rekomendacyjną na 7.5% na 4 miesiące, ale musisz znaleźć jeszcze drugą osobę.
            AGR 112KM, 232Nm
            Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8033
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

rX, ja mam kilka lokat w Getinbanku online i sobie chwalę. Nie trzeba zakładać
              konta, oprocentowanie stosunkowo wysokie bo ponad 6%. miesiąc temu były nawet po 6.55%. Pamiętać trzeba o tym, że jak założysz to po pewnym czasie trzeba edytować ustawienia w lokacie i podać rachunek na który mają być przelane oszczędności inaczej przedłużą na najniższym oprocentowaniu. Układ jest taki ,że się logujesz, dostajesz hasło i login, zakładasz lokatę i przelewasz na nią kasę ze swojego rachunku. Mam lokaty u nich już dość długo, ponad rok.
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9942
                • Ford

Prośba do posiadaczy Dobrego Konta w Millenium. Dostałem nowy regulamin, a w nim między innymi taką informację:
                "Jednocześnie, z dniem 1 marca 2013 roku ulegnie zmianie sposób naliczania zwrotu części wydatków kartą Millennium Visa Dobre Konto. Od tego momentu Bank Millennium będzie zwracał przy każdej transakcji 3 zł za każde pełne 100 zł wartości płatności dokonanej kartą do konta (jak dotychczas do 50 zł miesięcznie, czyli do 600 zł zwrotu rocznie). Zwrot będzie naliczany osobno dla każdej transakcji."
                Oczywiście nie jestem prawnikiem i nie jestem pracownikiem banku ani autorem powyższej informacji i stąd prośba o odpowiedź osób, które będą znały odpowiedź na moje pytanie: czy powyższa informacja nie oznacza przypadkiem, że zwrot 3% dotyczy jedynie jednorazowych transakcji nie niższych niż 100zł?
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• lu5asz
                  RS
                  • 2011
                  • 2006
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez AdamB
                  konta, oprocentowanie stosunkowo wysokie bo ponad 6%. miesiąc temu były nawet po 6.55%. Pamiętać trzeba o tym, że jak założysz to po pewnym czasie trzeba edytować ustawienia w lokacie i podać rachunek na który mają być przelane oszczędności inaczej przedłużą na najniższym oprocentowaniu. Układ jest taki ,że się logujesz, dostajesz hasło i login, zakładasz lokatę i przelewasz na nią kasę ze swojego rachunku. Mam lokaty u nich już dość długo, ponad rok.
                  Tez korzystam z uslug tego internetowego banku od dluzszego czasu i sprawdza sie
                  Kondziu

OCP

Komentarz

• natash
                    RS
                    • 2011
                    • 2599

Zamieszczone przez lu5asz
                    Zamieszczone przez AdamB
                    Tez korzystam z uslug tego internetowego banku od dluzszego czasu i sprawdza sie
                    To znowu będę musiał bank zmienić .

Komentarz

• lukaszz
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 167

Zamieszczone przez Agamek12
                      Prośba do posiadaczy Dobrego Konta w Millenium. Dostałem nowy regulamin, a w nim między innymi taką informację:
                      "Jednocześnie, z dniem 1 marca 2013 roku ulegnie zmianie sposób naliczania zwrotu części wydatków kartą Millennium Visa Dobre Konto. Od tego momentu Bank Millennium będzie zwracał przy każdej transakcji 3 zł za każde pełne 100 zł wartości płatności dokonanej kartą do konta (jak dotychczas do 50 zł miesięcznie, czyli do 600 zł zwrotu rocznie). Zwrot będzie naliczany osobno dla każdej transakcji."
                      Oczywiście nie jestem prawnikiem i nie jestem pracownikiem banku ani autorem powyższej informacji i stąd prośba o odpowiedź osób, które będą znały odpowiedź na moje pytanie: czy powyższa informacja nie oznacza przypadkiem, że zwrot 3% dotyczy jedynie jednorazowych transakcji nie niższych niż 100zł?
                      Trudniej będzie o zwrot, jak zapłacisz np 99,99 zł to nie będzie zwrotu, jak kupisz za 199,99zł to zwrot będzie tylko 3 % od kwoty 100zł. Dobre konto nie jest już takie atrakcyjne.

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9942
                        • Ford

lukaszz, jeśli masz rację, to właśnie rezygnuję z tego konta... Ech, skurczybyki...
                        Adam... Używam:

Komentarz

• lukaszz
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 167

lukaszz, jeśli masz rację, to właśnie rezygnuję z tego konta... Ech, skurczybyki...

Komentarz

• parasite
                            L&K
                            • 2011
                            • 1368

Niestety na to wygląda. W sumie oprócz tego zwrotu nic mnie w tym banku nie trzyma. Poczekam sobie jeszcze dopóki jest jeszcze 6.5% na oszczędnościowym. Później zabieram kasę i się zmywam stamtąd.
                            AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9942
                              • Ford

Otóż potwierdziłem: za każde wydane jednorazowo pełne 100zł dostanie się 3 zł premii. Czyli za 50zł dostanie się 0zł premii, a za 150zł tylko 3zł.
                              Muszę sobie teraz pomyśleć co dalej, bo jednorazowo ponad stówkę to ja wydaję 2x w miesiącu na paliwo i może ze 2x w miesiącu na jednorazowe zakupy spożywcze.
                              Choć pewnie i tak zostanę, bo tak czy siak te kilkanaście złotych do mnie wróci... do czasu, aż jakiś inny bank nie zaproponuje lepszej dla mnie oferty.
                              Adam... Używam:

Komentarz

• parasite
                                L&K
                                • 2011
                                • 1368

Otóż potwierdziłem: za każde wydane jednorazowo pełne 100zł dostanie się 3 zł premii. Czyli za 50zł dostanie się 0zł premii, a za 150zł tylko 3zł.
                                Muszę sobie teraz pomyśleć co dalej, bo jednorazowo ponad stówkę to ja wydaję 2x w miesiącu na paliwo i może ze 2x w miesiącu na jednorazowe zakupy spożywcze.
                                Choć pewnie i tak zostanę, bo tak czy siak te kilkanaście złotych do mnie wróci... do czasu, aż jakiś inny bank nie zaproponuje lepszej dla mnie oferty.
                                Jeśli chodzi o paliwo to polecam Meritum. Zawsze te 4% zwracają.
                                AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• bzyq_74
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3467
                                  • Volkswagen
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Agamek12, dobrze że tu zajrzałem, bo mnie naciągął gościu na dobre konto.
                                  Dziś tam jestem umówiony na spotkanko to wyciągnę armaty w odpowiednim momencie z wczesniejszym podchwytliwym pytaniem czy szykują się jakieś zmiany :diabelski_usmiech
                                  Przecież przy tankowaniu do pełna to nie będę biegał 3x do kasy :twisted:
                                  MARCIN
                                  Mój szkodnik

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9942
                                    • Ford

bzyq_74, do końca lutego możesz sobie potrzymać to konto a potem... Zobaczysz co potem...
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• kbjanek
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 381

tez wziolem dobre konto dla gwarantowanego zwrotu,
                                      poprosilem kierownika o informacje czy to promocja okresowa,
                                      "nie napewno nie to stala polityka naszego banku",
                                      pozdrawiam takich stalych graczy

Komentarz

• mistrzunio
                                        Classic
                                        • 2012
                                        • 7

Ja posiadam konto w pko bp, płacę 5zł miesięcznie, mam darmowe przelewy do wszystkich i wyciągnie kasy ze wszystkich bankomatów bez prowizji. Jeśli chodzi o lokaty to niestety kiepściutko tu. Dlatego w jakim banku polecacie lokatę na 3 albo 6 miesięcy? Czy tylko wspominany wcześniej getinbank? Widzę że obecnie u nich 7,5% na 2 msc.

Komentarz

• blackrs
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4826
                                          • Superb II combi (3T5)
                                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

i ja sie na dobre załapałem. he u mnie do pelna gazu to i przy niskiej cenie to 100 nie będzie trzeba będzie hot doga brać jeszcze ... no zobaczymy jak to będzie
                                          BYŁA o1 rs
                                          BYŁA o2 1.6
                                          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• rX
                                            Ambiente
                                            • 2011
                                            • 154

Zamieszczone przez AdamB
                                            Dzięki, jutro coś podziałam z tym kontem, bo oprocentowanie na tle innych banków zachęcające.

Komentarz

• lukaszz
                                              Ambiente
                                              • 2009
                                              • 167

miałem już konto w polbanku, mbanku, obecie millenium oraz główne w pkobp od ponad 10 lat. mbank był fajny jak w pkobp kasowali za przelewy oraz wypłatę w innych bankomatach niż ich, wady kontakt telefoniczny tylko z bankiem. polbank kiedyś były dobrze oprocentowane konta oszczędnościowe ale zmienili cennik i kasowali za kartę za wypłaty i zrobił się nie atrakcyjny. millenium dobre konto co miesiąc przelewałem 1500 zł - kase wydawałem w spożywczych i na stacji benzynowej.
                                              pko z całą jego ułomnością - kolejki dziadków do kasy jest moim zdaniem najlepszym bankiem, sporo oddziałów, można wszystko załatwić z człowiekiem w oddziale a nie przez telefon.

Komentarz

• piotrtdi
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 39

Jak dla mnie to sync.pl karta za darmo nie muszę mieć żadnych przelewów zwłaszcza jak nie pracuje sie w Polsce mam tez w mBanku.pl ale już niego nie korzystam za wszystko trzeba prawie płacić
                                                Pierwsza Skoda w moim życiu

Komentarz

• słoń
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 777

inteligo-najlepsze bo polskie.amen

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9942
                                                    • Ford

Poza tym Millenium moze nie oszukuje, ale nie mówi całej prawdy, bo:
                                                    1. zapytałem, czy obsługa w każdym bankomacie jest bezpłatna. Dostałem odpowiedź mniej wiecej taką: "Tak, wypłaty są bezpłatne we wszystkich bankomatach". Szkoda tylko, że pani nie dopowiedziała jeszcze, że sprawdzanie salda w "obcych" kosztuje 2zł. OK - mój błąd: ja nie dopytałem, a pani nie oszukała.
                                                    2. chciałem zrezygnowac z opcji zbliżeniowej ale dowiedziałem się, że nie ma opcji rezygnacji z tego. Ale pani jednocześnie powiedziała, że to jest i tak bezpieczne, bo co którąś transakcję zblizeniową trzeba podać PIN. No kurdę, juz ze 2 miesiace mam tą kartę i jeszcze ani razu o PIN nie byłem proszony. Co więcej: 50% transakcji odbywa się tak, że kasjerka nie pyta mnie o zgodę tylko poprostu przykłada kartę. Do dupy z bezpieczeństwem.
                                                    3. strona www moze i przekazuje masę informacji, ale (jeśli nie zna sie struktury strony) cholernie trudno jest mi znaleźć to, czego akurat potrzebuję. NORDEA ma stronę www zdecydowanie bardziej przejrzystą.

Reasumujac: MILLENIUM jest dla mnie zbyt "nowoczesne" - zdecydowanie wolę "klasykę" proponowaną przez NORDEA. Ale być może wynika to stąd, że jestem klientem tego ostatniego i jego wcześniejszej odsłony od około 15 lat.
                                                    Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...